Privacybeleid

Verwerking van je persoonlijke gegevens gebeurt op grond van de Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG, of GDPR genoemd). Handhaving van deze regels wordt in Nederland uitgevoerd door de Autoriteit persoonsgegevens.

Verzameling gegevens

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren

Als bezoekers berichten insturen via contactformulieren op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het contactformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Cookies

Functionele cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Analytische cookies

Onze websites maken gebruik van analytische cookies die worden geplaatst door Google Analytics. We gebruiken deze cookies om het gebruik van onze website bij te houden en verzamelen de informatie die jouw webbrowser aan ons verstrekt én je geanonimiseerde IP-adres. Hoe Google Analytics gebruik maakt van jouw gegevens verwijzen we je naar het Privacybeleid van Google.

Embedded content

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Hoe lang we jouw data bewaren

Reacties

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Accounts

Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Welke rechten je hebt over je data

Toegangkelijkheid

Radstake Digital zorgt voor een passende organisatorische, technische en fysieke beveiliging van persoonsgegevens. Zo zorgen wij dat gegevens alleen toegankelijk zijn voor bevoegde personen.

Export

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt.

Verwijderen

Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Calamiteiten

Voor bedrijven die voor Radstake Digital persoonsgegevens verwerken sluiten wij een verwerkersovereenkomst af.

Procedures

Er wordt gewerkt aan een procedure.

Meldplicht

Radstake Digital heeft de meldplicht van een beveiligingslek en/of datalek (waaronder wordt verstaan: een inbreuk op de beveiliging van persoonsgegevens die leidt tot een kans op nadelige gevolgen, of daadwerkelijk nadelige gevolgen heeft, voor de bescherming van persoonsgegevens) aan de toezichthouder en/of betrokkenen.

Gegevens die door ons worden verwerkt

Producten en diensten

Als klant bij Radstake Digital bewaren wij enkel gegevens voor administratieve en communicatieve doeleinden. Dit zijn:

  • Voor- en achternaam;
  • Jouw geboortedatum;
  • Jouw geslacht;
  • Jouw adresgegevens;
  • Jouw telefoonnummer;
  • Jouw e-mailadres.

Nieuwsbrief

Ben je aangemeld voor het ontvangen van onze nieuwsbrief dan bewaren wij jouw e-mailadres en indien opgegeven jouw voor- en achternaam.

Overigen

  • Dit privacybeleid is niet van toepassing op de diensten die geleverd worden door andere bedrijven (derde partijen) of individuen.
  • Voor algemene informatie over de AVG verwijzen we je naar de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.
  • Radstake Digital behoudt zich het recht om wijzigingen aan te brengen in dit privacybeleid. Wanneer wij dit doen zullen wij de laatste bewerkdatum onder aan deze pagina bijwerken. Het verdient aanbeveling om dit privacybeleid geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Versie 0.1 – Laatst gewijzigd op 3 juni 2020.